Mooi nieuws: twee nieuwe senior adviseurs bij Kontek!

19 okt 2017

Meer Informatie?

Esther Langendoen
Managementassistente/HRM

Lang geleden, in 1988, solliciteerde hij al eens bij Brink Groep. Hij koos toen toch voor een andere baan, vooral omdat die dichterbij was. Nu zegt hij met een grote knipoog dat dit natuurlijk compleet de verkeerde keuze was. Veel maakt dat nu echter niet meer uit, want we hebben hem alsnog kunnen inlijven bij Kontek: Frits ten Cate. En Frits is niet de enige. Ook Lester Agten startte 1 september met een nieuwe baan en we zijn er trots op dat dit bij ons is. Lester was tot voor kort nog onze opdrachtgever, nu is hij alweer meer dan een maand onze collega. Heel veel anders voelt dit overigens niet, de samenwerking was altijd al top. Met heel veel plezier stellen we onze nieuwe collega’s aan u voor.

Frits was hiervoor succesvol ondernemer en is nu kostenadviseur infrastructuur bij Kontek (onderdeel van Brink Groep). Zijn taak: de dienstverlening van Kontek en Brink Groep als geheel binnen de infrabranche verder uitbouwen. Alleen doet hij dat zeker niet. Hij gelooft ook niet in alleen. Zoals zijn held Bruce Springsteen het ook ondervond in zijn carrière: alleen kom je niet verder.

Vooruitgang door samenwerking
Frits vertelde tijdens de interne introductiebijeenkomst voor nieuwe collega’s waarom Bruce Springsteen zo’n groot voorbeeld voor hem is. De carrière van Bruce kwakkelde lange tijd maar wat. Tot een waarzegster (lees: top-adviseur) hem vertelde dat hij met anderen moest gaan optrekken. En kijk waar hij nu is. Als Bruce Springsteen een concert afsluit bedankt hij ook nooit alleen het publiek. Hij bedankt iedereen met wie hij samenwerkt. “Dat gevoel herken ik ook bij Kontek,” aldus Frits. “Er is hier een intrinsieke motivatie om samen te werken. Als je iets voorlegt is de reactie altijd geïnteresseerd en collega’s willen er het liefst ook meteen mee aan de slag. Vooruitgang door samenwerking is hier het motto en dat bevalt mij bijzonder goed.”

Bloed kruipt waar het niet gaan kan
Lester Agten begon zijn carrière in beleggingen en vermogensbeheer, werd daarna financieel adviseur bij de gemeente Zeist en heeft nu helemaal zijn ding gevonden in de verduurzaming van vastgoed. Als je naar zijn studieachtergrond kijkt is dat laatste niet direct een logische stap, maar bloed kruipt waar het niet gaan kan. Zijn vader was ingenieur en leerde hem van jongs af aan al anders naar gebouwen te kijken. Niet als ‘mooi’ of ‘lelijk’, maar naar hoe gebouwen zijn opgebouwd en hoe de constructie in elkaar zit.

Geen ‘geiten-wollen-sokken-ding’
Toen hij bij de Gemeente Zeist de kans kreeg handen en voeten te geven aan de verduurzaming van het gemeentelijk vastgoed bedacht hij zich dan ook geen tweede keer. Helemaal omdat hij wist dat duurzaamheid geen ‘geiten-wollen-sokken-ding’ is, maar dat daar een economisch interessante business case van te maken valt. En raad eens met wie hij hecht samenwerkte op dat vraagstuk bij de gemeente? Juist: Kontek.

En nu is hij sinds 1 september dus één van ons. Deze eerste maand bij Kontek viel hij overigens van verbazing in verbazing, vertelde hij ons. Zóveel bevlogen mensen, die zóveel mooie projecten doen, dat had hij niet verwacht. Hij vindt het inspirerend, net als de enorme ambitie, de collegialiteit en de fijne, informele sfeer. Kortom: Lester voelt zich al helemaal thuis.

Welkom nieuwe collega’s!

wil je ook werken bij Kontek? kijk dan bij onze vacatures: http://kontek.nl/werken-bij/ 

Deel dit artikel:

HET LAATSTE NIEUWS VAN KONTEK

 • 19 okt
  Mooi nieuws: twee nieuwe senior adviseurs bij Kontek!

  Lang geleden, in 1988, solliciteerde hij al eens bij Brink Groep. Hij koos toen toch voor een andere baan, vooral omdat die dichterbij was. Nu zegt hij met een grote knipoog dat dit natuurlijk compleet de verkeerde keuze was. Veel maakt dat nu echter niet meer uit, want we hebben hem alsnog kunnen inlijven bij […]

  Lees verder
 • 14 jul
  Duurzaamheidsadviezen voor gemeente Stichtse Vecht

  Duurzaamheidsadviezen Kontek uitgevoerd door gemeente Stichtse Vecht Voor de Gemeente Stichtse Vecht rekende Kontek aan duurzaamheidsadviezen. De opdracht was om inzicht te verschaffen in mogelijke verduurzamingsmogelijkheden in combinatie met onderhoud van objecten. Hiervoor is eerst een pilot uitgevoerd voor drie objecten om vervolgens de adviezen voor nog eens twintig panden op te stellen. Liesbeth Flipsen, […]

  Lees verder
 • 03 apr
  Kontek is trots op nieuwe huisvesting Eurojust

  De bouw van de nieuwe huisvesting voor Eurojust in de Internationale Zone in Den Haag is afgerond. Eurojust houdt zich bezig met het bestrijden van grensoverschrijdende criminaliteit en terrorisme. Aannemer Heijmans heeft het gebouw op 24 maart 2017 opgeleverd. Het gebouw aan de Johan de Wittlaan past goed bij de omgeving. De hellende vensters van […]

  Lees verder
 • 01 mrt
  Circulair bouwen van theorie tot praktijk

  In het Duurzaam Gebouwd Magazine van februari pleiten Liesbeth Flipsen (adviseur) en Sander de Jong (voormalig adviseur) van Kontek (onderdeel van Brink Groep) voor het volgende hoofdstuk in de overgang naar een circulaire economie; circulair slopen, demonteren en hergebruik van complete gebouwelementen. Hoogwaardig hergebruik van materialen en gebouwelementen gebeurt nog niet op grote schaal, maar […]

  Lees verder

IN 3 STAPPEN NAAR GOED RENDEREND VASTGOED